حسین ببی- دایره زن -از هشت سالگی دایره می زده و از روی نت کار می کرده. با مرحوم «حسن وداد» که ویولن زن بودند, همکاری داشتند. آقای ببی پیرمرد ریزه نقش و مهربان با سادگی و صمیمت گفتند: من برای اینکه با مرحوم« وداد» کار کنم مجبور شدم با تمام بی سوادیم نت یاد بگیرم. دو سال طول کشید که نت یاد گرفتم . و الان حدود 50 ساله با آقای آبچوری همکاری می کنم و در همه جشنواره ها و برنامه ها همراه ایشان هستم.
عیسی قلی پور- 64 ساله. از دوازده سالگی دوتار کار کرده و از شانزده سالگی در مجالس و جشنواره ها شرکت کرده. از ایشان در مورد استادشان سوال شد, گفتند: ما چهار نسل بخشی بودیم و نسل اندر نسل دوتار کار کرده و می خواندیم ولی با همه این ها استاد بزرگوارم مرحوم« حسن یزدانی» معروف به ( حسن بخشو) بود. آقای قلی پور خواننده و دوتار زن گروه هستند.
در سفرم به بجنورد دیداری داشتم با اساتید موسیقی مقامی . آقایان: علی یزدانی( آبچوری) قوشمه زن حسین ببی دایره زن عیسی قلی پور دوتارزن و خواننده
این اساتید علاوه بر شهرت در منطقه خراسان شمالی در سطح کشور هم معروف هستند و در جشنواره های مختلف کشور همیشه شرکت دارند. فیلمی از این دیدار تهیه کردم که کلیپ های خیلی کوتاهی از آن را در چند نوبت در اینجا می گذارم.
علی یزدانی معروف به آبچوری- هفتاد و پنج سال سن - از سن یازده سالگی قوشمه کار کرده و تنها استاد ایشان برادر بزرگترشان بودند. آقای آبچوری معتقد بودند, لازمه هرکاری علاقه و استعداد است و پشتکار ایشان باعث یادگیری قوشمه شده و در این زمینه ایشان استعداد خاصی داشتند که با وجود هفتادو پنج سال سن از چنان مهارت و قدرتی برخوردار هستند که ساعت ها می توانند بدون استراحت قوشمه بنوازند. ساز قوشمه از نوع سازهای بادی است . ایشان با تنفس از راه بینی به مدت طولانی در درون قوشمه می دمند و با نوای دلنشین آن باعث لذت و شادی مستمعین می شوند. آخرین جشنواره که شرکت کردند , سال گذشته در سلیمانیه عراق بوده.
جنس قوشمه از استخوان شاهین (قره قوش به زبان محلی) است و دهنه آن قبلن از جنس نی ولی امروزه از فلز است.
بخشی از آوای دلنشین قوشمهِ آقای آبچوری را ببینید و بشنوید.